ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνταγή Ali Nazik

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Ali Nazik;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Κάνουμε τρύπες στις μελιτζάνες μας με ένα μαχαίρι σε πυρίμαχο τηγάνι και τις καβουρντίζουμε γυρίζοντάς τις κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε το γιαούρτι με σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ.
Παίρνουμε τις ψητές μελιτζάνες και τις κρατάμε σε ένα σακουλάκι. Τόσο για καλύτερη μυρωδιά της χόβολης όσο και για ευκολότερο ξεφλούδισμα. Όταν τελειώσουν όλες οι μελιτζάνες, μπορούμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία του ξεφλουδίσματος. Στο ξύλο κοπής μπορούμε να πάρουμε μία-μία τις μελιτζάνες και να τις αφαιρέσουμε ξεφλουδίζοντας τες καλά με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και μιας κουταλιάς της σούπας. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα εσωτερικά με ένα μαχαίρι και να τα ρίξουμε κατευθείαν στο σκορδάτο γιαούρτι. (Δεν χρησιμοποιώ νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν οι μελιτζάνες γιατί μόλις τις ξεφλουδίσω τις ρίχνω στο γιαούρτι, δεν σκουραίνει κιόλας). Εφαρμόζουμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις μελιτζάνες.
Τώρα ψήνει τον κιμά για την επικάλυψη. Παίρνουμε το βούτυρο και το λάδι μας σε ένα τηγάνι. Όταν λιώσει ρίχνουμε πρώτα τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε λίγο. Όταν μισοψηθεί ο κιμάς, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε τη φωτιά όταν λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
Παίρνουμε το γουδί της μελιτζάνας μας στο μπολ της παρουσίασης και προσθέτουμε πάνω τον κιμά μας. Το στυλ παρουσίασης εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε να το σερβίρετε στο πιάτο που θέλετε, όπως θέλετε.

Συνταγή Ali Nazik με φωτογραφία

Αλί Ναζίκ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button